УЕФА изхвърли белгийски клуб от евротурнирите заради черно тото

OFFNews 19 юли 2019 в 10:34 1406 0

Снимка Facebook: KV Mechelen

УЕФА изхвърли от турнира Лига Европа белгийския Мехелен. Европейската футболна организация е открила доказателства, че клубът е участвал в уредени мачове в местното първенство през миналата година.

УЕФА обяви също така, че решението за оневиняване на Мехелен, което е било внесено в централата в понеделник, е отхвърлено. Мехелен си знаеше съдбата и обжалва пред спортния съд на страната, но в Нион не приеха доводите на съда.

Наказанието е заради провинения през сезон 2017/2018, като срещите са били манипулирани с цел финансова облага. Становището вече е изпратено до Белгийската кралска футболна федерация.

Като носител на Купата на страната, тимът на Мехелен трябваше да влезе директно в груповата фаза на турнира Лига Европа. След изваждането им обаче в групите директно попада Стандарт (Лиеж), а Антверпен заема мястото на Стандарт в квалификационните кръгове.

Гент реално е най-печеливш в цялата ситуация, тъй като не се беше класирал за турнира, но влиза на освободилото се място и заема позицията на Антверпен във втория кръг. Там Гент ще се изправи срещу румънския Виторул (Констанца), като мачовете са на 25-и юли и 1-и август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови