Треньорът на ЦСКА преди дербито с Левски: Не правим сметки

OFFNews 19 юни 2020 в 14:51 1637 0

ЦСКА играе във всеки мач максимално и търси победата, без да прави някакви сметки, заяви треньорът на червените Милош Крушчич преди дербито срещу Левски в първия плейофен кръг от първенството

ЦСКА посреща големия си съперник на Националния стадион “Васил Левски” утре от 16:15 часа, като Крушчич изтъкна, че тимът е напълно концентриран изцяло върху срещата с Левски, а не върху реванша с Ботев Пловдив от Купата на България в средата на следващата седмица.

“Очаква ни още едно дерби, в последно време всеки мач е изключително важен и за мен няма разлика между този мач и предишните с Локомотив или за Купата с Ботев. Всеки един мач е много важен за нас. Разбира се, че мачът с Левски винаги предизвиква повече интерес, това е нормално.

Мачовете между ЦСКА и Левски е най-доброто, което има българският футбол. След седмицата, в която играхме три мача за седем дни, тази седмица ни даде възможност малко да се освежим и да потренираме, но цикълът е много гъст, имаме след няколко дена мач за Купата, но идват най-важните мачове“, коментира Крушчич, цитиран от БГНЕС.

“Тиаго малко по малко навлиза във форма, той е изключително важен футболист за нас, вкара гол срещу Локомотив. Със сигурност ще разчитам на него, но дали ще започне утре ще видим. Той пропусна цялата подготовка, дойде при нас 3-4 дена преди мача с Витоша, така че няма как да изкара 90 минути на терена. Ние ще преценим дали е най-добре да започне мача или да влезе в игра в по-късен етап от мача“.

“Ние трябва да се концентрираме върху нашата игра, в последно време отборът играе стабилно. Мисля, че като отбор играем добре, контролираме всеки един мач. Така беше в последните три мача, въпреки че в последния мач допуснахме гол още от съблекалнята, но можем да съжаляваме, че не спечелихме.

Не трябва много да сменяме, може в някои детайли да се съобразим с Левски, защото те смениха треньора и малко промениха системата си и играчите, които ползват. Ще се опитаме да контролираме и мача с Левски, дали ще успеем, зависи и от това дали съперникът ще ни позволи“, допълни той.

Крушчич коментира и проблемите на “армейците” пред гола.

“Хубаво е, че създаваме много положения и имаме много удари към противниковата врата. Срещу Ботев имахме 22 удара, малко ни липсва да бъдем още по-агресивни в последния удар. Работихме върху това в последната седмица. Трябва да използваме нашите моменти. Аз в главата си знам какъв ще е съставът за мача, но има още 24 часа и може да се случи нещо“.

“Играем във всеки мач максимално. Няма сметки, ако правим сметки, може да загубим всичко. Няма да пазим футболисти за Купата, ще играем с най-оптималния състав. След това имаме три дена да се възстановим и подготвим за мача за Купата, но сега изобщо не мислим за това, а само за утрешния мач. Ще играем за победа“, каза още сръбският специалист. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови