ЦСКА-София продължава напред в Лига Европа след успех над БАТЕ Борисов

OFFNews 17 септември 2020 в 22:02 4072 0

Отборът на ЦСКА-София е в третия кфалификационен кръг на турнира Лига Европа, след като отстрани беларуския БАТЕ Борисов. "Червените" победиха своя съперник с 2:0 на стадион "Българска армия".

В следващия кръг на 24 септември ЦСКА-София играе с тима от Фарьорските острови Б36 Торшавн, като двубоят отново е в София. При успех столичани ще се класират за решителния плейоф за влизане в групите. С успеха си ЦСКА-София сложи край на кошмара от БАТЕ Борисов, който беше отстранявал Левски и Литекс в евротурнирите.

ЦСКА-София имаше териториално предимство през първото полувреме, но рядко застрашаваше вратата на съперника. Гостите играха по-организирано и късметът спаси "армейците" от попадение преди почивката.

В 33-а минута атака на БАТЕ завърши с удар на Скавиш с глава в напречната греда, а при опита на Вилумсон да направи добавка, бе уцелен в главата от Бусато и румънският рефер Хорацио Фешнич отсъди дузпа.

Зад топката застана Неманя Милич, но Бусато усети ъгъла и спаси удара. Това бе трета поредна спасена дузпа от бразилския страж в последните седмици.

ЦСКА дочака своя миг минута преди почивката, когато Георги Йомов стреля фалцово, вратарят Шчербетски изби, а при добавката Али Соу прати топката в опразнената врата.

БАТЕ тръгна смело напред, а в 67-ата минута гредата спаси домакините от попадение.

В последните секунди на добавеното време БАТЕ получи право да изпълни пряк свободен удар и всички играчи на беларусите, включително вратаря, се настаниха в наказателното поле на ЦСКА.

Топката бе отбита от играч на "червените", Греъм Кери я пое, пробяга целия терен, за да реализира на празна врата за 2:0, след което беше свирен края на двубоя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови