ЦСКА прибира 2,9 милиона евро за Мауридес

OFFNews 28 февруари 2019 в 11:41 1866 0

Респектиращите 2,9 милиона евро ще влязат в касата на ЦСКА от продажбата на бразилския нападател Мауридес. Футболистът вече е играч на китайския Чангчун Ятай, който се бори за промоция в елита на азиатската държава.

Официалният сайт на клуба от Борисовата градина обяви трансфера, без да посочва сумата, за която футболистът е продаден.

Сайтът "transfermarkt.com" обаче я извади на светло. Това е втора голяма сделка, която ЦСКА реализира на китайския пазар. Преди Мауридес за 3,4 милиона евро беше продаден сънародникът му Фернандо Каранга.

През зимата Мауридес беше пред трансфер в австрийския Рапид Виена срещу 1,3 милиона евро, но сделката пропадна в последния момент. В крайна сметка бразилецът донесе двойно повече пари на ЦСКА.

Нападателят акостира на стадион "Българска армия" през лятото на 2018г., след като бе закупен от португалския Беленензеш.

Той бързо се превърна във водещ голмайстор на отбора, като общият му баланс с червената фланелка е 13 гола в 27 официални мача. Четири от попаденията бяха реализирани в евротурнирите срещу Адмира Вакер и Копенхаген.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови