Солскяер: Манчестър Юнайтед трябва да печели трофеи

OFFNews 29 януари 2019 в 12:31 1429 0

"Манчестър Юнайтед няма да се пребори за четвъртото място в Англия, затова трябва да спечели трофеи" заяви мениджърът Оле Гунар Солскяер. Клубът е на шеста позиция във временното класиране, но все още е в надпреварата за ФА Къп и Шампионската лига.

"Ние сме Манчестър Юнайтед и трябва винаги да се целим в титлата" каза Солскяер, който спечели и шестте мача в шампионата откакто замени Жозе Моуриньо през декември.

Юнайтед е на 16 точки от лидера Ливърпул, но само на 3 от четвъртия Челси. Коментарът на норвежеца идва след изказването на Маурисио Почетино, че за неговия Тотнъм е по-важно да се класира за Шампионската лига вместо да печели трофеи.

"Имаме Шампионска лига, имаме ФА Къп. Не можем просто да кажем топ четири и това е" добавя Солскяер. "Във всеки един мач като треньор на Манчестър Юнайтед влизам с нагласата, че можем да спечелим този мач. Трябва да се опитаме да спечелим нещо този сезон."
Последният турнирен успех на "Червените дяволи" е в Лига Европа през 2017. Година по-рано те печелят за последно ФА Къп, но шампиони не са ставали от сезон 2012-13.

В петия кръг на ФА Къп техен съперник ще бъде Челси, а на 1/8-финал в Шампионската лига ще се изправят срещу ПСЖ.

"Когато печелиш трофей е невероятен ден за всеки един в клуба" продължава Солскяер, който като играч на Юнайтед спечели 6 пъти Премиершип, 2 пъти ФА Къп и веднъж Шампионската лига през 1999 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови