Рожденикът Десподов раздава подаръци

OFFNews 11 ноември 2019 в 11:47 1525 1

Изгряващата звезда на българския футбол Кирил Десподов празнува днес своя 23-и рожден ден. Нападателят на австрийския Щурм (Грац) вместо да получава подаръци, започна деня с раздаването на такива.

Роденият на 11 ноември 1996 година в Кресна футболист изпълни обещанието си, дадено пред спортните журналисти, и раздаде топки за децата от избрани от него футболни школи. Това се случи сутринта в базата на националния отбор в Бояна.

На футболна база "Бояна" Десподов поигра с деца от Перун (Кресна), Литекс и ЦСКА и раздаде топки с автографи за футболните школи.

"Това тук са школите, от които съм тръгнал. Перун Кресна - там съм започнал на стадиона 8-9-годишен. След това - Литекс - там играх 9 години и след това ЦСКА - там, откъдето направих трансферите и излязох в Европа.

Това нещо го правя от сърце. Това е най-малкото, което мога да направя, за да се отблагодаря на тези отбори, които са ми помогнали и са ми дали много. Надявам се тези млади таланти да надминат мен и не само мен. Пожелавам им да тренират здраво. Най-важното за един футболист е да има самочувствие", разкри Десподов.

Визитка

Футболният път на Кирил Десподов започва в школата на Перун (Кресна), преди да бъде привлечен в ДЮШ на Литекс.

В професионалния футбол дебютира на 12 май 2012-а, все още ненавършил 16 години, а за ловешкия тим изиграва общо 50 мача във всички турнири, в които бележи 6 гола. През лятото на 2016-а преминава в столичния ЦСКА, където в рамките на два сезона и половина записва 80 двубоя с 25 точни попадения.

В началото на настоящата година осъществява сериозен трансфер в италианския Каляри, но не успява да се наложи в първия състав и е отдаден под наем на австрийския гранд Щурм (Грац), където до момента има шест точни удара в десет срещи.

За националния отбор Десподов дебютира през март 2018 година, а първия си гол бележи шест месеца по-късно - във вратата на Кипър. Към днешна дата бързакът има 10 мача и 1 попадение за "лъвовете".

През 2018-а е избран за Футболист на годината на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

11.11 2019 в 13:16

...ех,да имахме още 10-12 като него и тъпата Англия щеше да се държи за палците....ама с това ръководство(Перуката,циганчето Лечков и останалата паплач,свикнала,само да получава)-толкова....наш'та мама нещастна...