Роналдо: Рано е да се говори за "Златната топка"

OFFNews 04 юни 2017 в 11:15 2172 0

Португалската мегазвезда на Реал Мадрид изигра поредния си силен мач при победата с 4:1 над Ювентус във финала на Шампионската лига и се превърна във фаворит за спечелването на "Златната топка" за номер 1 в света през годината.

"Рано е да се говори за "Златната топка", все пак сме едва в средата на годината. Но аз станах голмайстор на Шампионската лига за пета поредна година", каза португалецът, който завърши сезона с 12 попадения в турнира, 10 от които паднаха във фазата на елиминациите.

Роналдо стана и първият футболист, вкарал в три финала. Друг любопитен момент е, че вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон се превръща в любима жертва на португалеца.

Той е вкарал във вратата му цели седем гола в Шампионската лига, като Роналдо е вкарвал във всеки от петте мача на Реал с негово участие срещу "Старата годпожа".

Нещо повече - Кристиано има 105 гола в ШЛ от 2005 насам, което е повече от попаденията отбелязани от Ювентус като отбор за този период.

Голът, с който Роналдо откри резултата в Кардиф, пък беше под номер 600 в кариерата му - 529 на клубно ниво за Спортинг, Манчестър Юнайтед и Реал и 71 за националния отбор на Португалия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!