Реал пренаписа историята на Шампионската лига

OFFNews 03 юни 2017 в 23:39 9102 0

Реал Мадрид защити титлата си в Шампионската лига! "Белия балет" победи категорично Ювентус с 4:1 във финала на стадион "Милениъм" в Кардиф. 

Възпитаниците на треньора Зинедин Зидан влязоха в новата история на турнира, след като спечелиха за втори пореден път най-ценния клубен трофей и вече са с 12 отличия. Никой не го беше правил досега.

Италианците продължават черната си серия и вече имат 5 поредни загубени финала. Вратарят на черно-белите Джанлуиджи Буфон бе сред най-тъжните на терена, след като за пореден път не успя да вдигне за така жадуваната от него купа.

В 20-ата минута Кристиано Роналдо изведе Реал напред в резултата с великолепен удар на границата на наказателното поле, който не остави шансове на Буфон.

Само 7 минути по-късно Марио Манджукич изравни резултата след страхотен акробатичен удар от наказателното поле, с който прехвърли вратаря Кейлор Навас - 1:1.

В 61-ата минута Реал отново поведе. Каземиро отправи удар от голяма дистанция, а топката рикошира в тялото на Кедира и в крайна сметка влезе в долния ляв ъгъл във вратата на Буфон.

Три минути по-късно Роналдо отбеляза за 3:1. Португалецът бе намерен от аутлинията след поредна чудесна атака на "кралете", за да може звездата да вкара за втори път в мача.

Ювентус доигра мача с 10 човека, след като резервата Хуан Куадрадо получи втори жълт картон, респективно червен в 83-ата минута. В добавеното време Марко Асенсио оформи крайния резултат.

Така Реал вдига общо 12-а титла на Европа в историята и няма изглед да бъде стигнат следващите 50 години. "Златната топка" също е ясна през юни. Няма кой да спре Роналдо по пътя му към петия трофей за футболист номер 1 в света. той със сигурност ще изравни Меси по този показател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови