Реал Мадрид обърна Барселона пред погледа на Ролинг Стоунс

OFFNews 28 октомври 2023 в 19:55 1333 0

Реал Мадрид

Снимка Getty Images

Белингам донесе успеха на столичани

С два гола на младата си английска звезда Джуд Белингам Реал Мадрид обърна Барселона и спечели с 2:1 в голямото дерби на испанския футбол.

Каталунците поведоха с гол на Илкай Гюндоган още в 6-а минута, но след почивката Джуд Белингам изравни с мощен шут от разстояние, а в добавеното време отново той се разписа за втори път и трите точки заминаха за Мадрид.

Барса доминираше през по-голямата част от мача, но допусна обрат в двубоя от 11-тия кръг на Ла Лига. Ел Класико за първи път се игра на Олимпийския стадион "Монтжуик" в Барселона пред над 50 000 зрители заради ремонта на "Камп Ноу", а сред ВИП гостите бе фронтменът на легендарната рокгрупа Ролинг Стоунс - Мик Джагър. В този мач каталунците носеха логото на бандата върху фланелките си като част от договора си с Spotify.

Още в 6-а минута грешка в защитата на Реал позволи на Гюндоган да навлезе на скорост в наказателното поле и да преодолее вратаря на гостите Кепа за 1:0.

В 16-ата гредата спаси мадридчани от второ попадение след удар на Фермин Лопес.

Играчите на Реал трудно организираха опасни атаки и така и не стигнаха до точен удар през първата част.

Малко след почивката гредата за втори път помогна на Кепа след удар с глава на Иниго Мартинес, а при добавката вратарят спаси удар на Араухо.

След час игра треньорът на Реал Карло Анчелоти пусна в игра опитният Лука Модрич, който в своя мач номер 500 за Реал помогна на тима да стигне до успеха.

В 68-а минута Джуд Белингам възстанови равенството с фамозен шут от разстояние. В добавеното време подаване на Модрич намери Белингам, който от упор прати топката в мрежата за втори път.

Реал оглави класирането в Ла Лига с 28 точки, колкото има и вторият Жирона. Барселона е на трето място с 24 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика