Разград попадна погрешка в головата карта на Роналдо

OFFNews 27 септември 2017 в 17:25 2516 0

Кристиано Роналдо започна Шампионската лига, както я завърши миналия сезон. През юни той вдигна за четвърти път трофея, след като Реал унищожи 4:1 Ювентус на финала в Кардиф.

Роналдо вкара два пъти на италианците, след като промуши общо 5 пъти Байерн Мюнхен на четвъртфиналите и три пъти Атлетико в полуфиналите. Завърши сезона в турнира с 12 гола от 13 срещи, като спечели за трети път ШЛ през последните 4 години. 

Португалецът започна този сезон с два гола срещу АПОЕЛ Никозия и още два срещу Борусия в Дортмунд снощи. Така закръгли сметката си на 110 гола в 146 мача за Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед и Реал в Шампионската лига. Включени са и квалификационни кръгове, но не и двете му попадения срещу Севиля за Суперкупата на Европа отново в Кардиф.

Страхотно постижение! Роналдо вече води с 14 гола на Меси в турнира. Португалецът вкарва из целия континент.

Разписвал се е в 15 различни държави, 24 града и общо 33 съперника. Разбира се, най-лесно е у дома. В Мадрид той има 49 попадения и може да вкара юбилейно попадения при домакинството с Тотнъм на 17 октомври.

Роналдо записа гол номер 100 срещу Байерн в Мюнхен. Той дойде точно 4 262 дни след първото му попадение в Шампионската лига. То беше за Юнайтед срещу унгарския Дебрецен в плейофите на сезон 2005-06. 

Общо 16 са головете му за тима на Сър Алекс Фъргюсън, който го оставя резерва в 13 срещи в Шампионската лига преди да му гласува доверие. След първия гол в Шампионската лига Кристиано се нуждае от още две години, за да запише два пъти името си в един мач. Прави го при знаменитото 7:1 над Рома през 2007 година.

Статистиците са включили и Разград в картата на Роналдо. Погрешка. Той вкара като гост на Лудогорец от дузпа, но мачът беше на стадион "Васил Левски". Иначе пак от бялата точка се разписа срещу българския шампион и при успеха 4:0 на "Бернабеу".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови