Рафа Надал открил новото бижу на Реал

OFFNews 27 май 2017 в 09:13 2426 0

Новата звезда Марко Арсенио разкри, че Рафаел Надал е изиграл огромна роля при трансфера му в Реал Мадрид. Носителят на 14 титли от Големия шлем позвънил на президента Флорентино Перес, че конкуренти са на път да измъкнат бижуто на Майорка.  

Тенисистът е родом от прочутия остров и е луд фен на "белите". Нищо че е племенник на Мигел Надал, съотборник на Христо Стоичков в Барселона. 

От Реал се бръкнали веднага за тогава 18-годишния талант и осигурили услугите му за смешните 4 милиона евро. Този сезон Арсенио се отплати със страхотен сезон за тима на Зинедин Зидан.

Крилото призна пред Real Madrid TV: “Вярно е, Рафа Надал позвъни на Перес, за да е сигурен, че няма да подпиша с друг отбор. Бях представен на "Бернабеу", това беше най-щастливият момент в живота ми".  

Арсенио беше преотстъпен първия сезон в Еспаньол, където си заслужи две повиквателна за националния тим на Испания. Зидан го върна този в Мадрид.

Новата звезда на Раал говори с възхищения за легендата. "Имах плакат на Зидан в детската стая. Той беше мой идол. За мен е чест да тренирам при него".

Бързакът се отблагодари с 9 гола и три асистенции в 37 мача за Реал този сезон, като помогна за титлата на Испания. Остава финалът в Шампионската лига срещу Ювентус на 3 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови