По 520 000 лева от УЕФА чакат клубовете ни

OFFNews 26 юли 2019 в 10:11 1616 0

Лудогорец, Локомотив Пловдив, ЦСКА и Левски ще получат по 260 000 евро от УЕФА, ако преодолеят втория кръг на квалификациите за Лига Европа. В парите не са включени тези от теливизионни права и продадени билети, така че сумата ще набъбне.

След изиграването на първите мачове снощи Лудогорец изглежда най-близо до продължаване, след като завърши 1:1 като гост с исландския Валур.

Локомотив Пловдив победи Спартак Търнава с 2:0, но в миналия кръг словаците преодоляха именно такъв дефицит и "черно-белите" не са спокойни. ЦСКА също взе минимален аванс с 1:0 срещу силните хървати от Осиек и ще трябва да хвърли много сили на реванша.

Най-далеч от класиране е Левски, сгромолясал се в Ларнака с 0:3 срещу АЕК. Сините играят пред празни трибуни в София заради наказание и няма да получат приход от билети, като ще разчитат единствено на тези от тв права.

България не е имала толкова представители в Лига Европа от сезон 2005/2006. Тогава Левски, ЦСКА и Литекс дори достигнаха до групите на Купата на УЕФА, до които пътят беше по-облекчен от сега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови