10 от Левски записаха тежка загуба от АЕК Ларнака

OFFNews 25 юли 2019 в 20:27 1850 0

Левски допусна много болезнена загуба с 0:3 от АЕК Ларнака в първа среща от втори квалификационен кръг на Лига Европа, играна на стадион "АЕК Арена".

Футболистите на треньора Петър Хубчев стояха добре на терена и не позволяваха на домакините да владеят продължително топката. "Сините" пропуснаха и няколко добри възможности да поведат в резултата, но Дени Алар и Хали Тиам не успяха да се разпишат.

В края на първото полувреме пък Живко Миланов получи втори жълт картон и бе изгонен, след като влезе твърдо на Начо Касес. Санкцията бе пресилена, тъй като на повторението се виждаше, че испанецът преигра в ситуацията.

През втората част численото предимство си каза думата и кипърците дръпнаха в резултата с три бързи гола на Апостолос Джиану (66'), Раул Руис (70') и Хектор Хевел (75').

Taка Левски ще има изключително тежка задача в реванша, който е на 1 август, да върне пасив от цели 3 гола. Все пак надеждите като че ли са все още живи, тъй като "сините" видимо доминираха на терена, преди да останат с 10 човека.

Още в 5-ата минута невероятна възможност пропусна Алар, който беше изведен отлично зад защитата от Мариани. Деветката напредна фронтално срещу вратаря Рамирес, но стреля високо в него, а не в далечния ъгъл, което позволи испанския страж да избие в корнер. След центрирането от корнер Каргас също пропусна да открие, пращайки топката във външната страна на мрежата.

В 12-ата минута Акоран разби в единоборство главата на Горанов, който имаше нужда от лекарска помощ около две минути. Националът обаче остана на терена с превърна глава.

Отлично спасяване на Рамирес спаси АЕК в 23-ата минута. Стаси Иванов проби добре отляво, след което върна топката към Тиам, който с удар с левия крак от границата на наказателното поле, насочи топката към горния ляв ъгъл на домакините, но стражът се разпъна и изби.

Последните 15 минути на първата част играчите на „Левски“ направиха поредица от непринудени грешки. Янис Каргас, Миланов и Иванов направиха фаулове, за които получиха жълти картони. Акоран от АЕК също получи жълт картон, спирайки опасна контраатака на Паулиньо. Таранът Джиану получи две подавания, но защитата на "сините" се справи.

Алар пък изби опасно центриране от корнер в малкото наказателното поле.В последната минута на първата част Миланов запази една топката, която излезе в аут, а в гръб беше ударен от Касес, с който размениха остри реплики. Буквално секунди преди края на първата част опитният играч на „Левски“ се засили силно към противника, но в последния момент се предпази да не го удари. Касес обаче извика силно, симулира и се хвърли на терена. Реферът Тиаго Мартинш отиде да види легналия футболист, след което се засили към Миланов и му показа втори жълт и съответно червен картон.

Последва меле между Горанов и играч на АЕК, веднага след него и последния съдийски сигнал за първата част.

Втората част започна с две промени. Илия Юруков влезе на мястото на Алар и застана на поста десен защитник, докато Насиру Мохамед дебютира влизайки вместо Каргас.

През втората част влязоха и трите попадения.

АЕК Ларнака: Рамирес, Хевел (Асобре 76'), Гонзалес, Мойсов, Раул, Касес, Труюлс, Састре, Джиану (Тюлемесе 77'), Тричковски (Полярич 87'), Акоран
Треньор: Иманол Идиакес

Левски: Миятович, Миланов, Каргас (Юруков 46'), Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Мариани, Иванов (Димитров 83'), Паулиньо, Алар (Мохамед 46')
Треньор: Петър Хубчев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови