Павел Колев остава в Левски въпреки тежката ситуация

OFFNews Последна промяна на 13 май 2020 в 13:29 4093 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че няма да подаде оставка днес, каквото намерение анонсира през миналата седмица. Той беше обявил, че заедно с щаба и ръководството ще депозират оставките си на 13 май, днес.

Очакванията тогава бяха Левски да има нов собственик, но това не се случи. Финансовият благодетел Васил Божков действително изпрати акциите в София, но се оказа, че те са джиросани на премиера Бойко Борисов. Той отказа да ги приеме от оказалия се в ролята на куриер известен журналист Сашо Диков.

В крайна сметка след нови инструкции от Дубай, където е Божков, Диков ги отнесе на "Герена", където Колев ги е прибрал на съхранение в касата на клуба.

"Решихме да изчакаме – да не подаваме оставки, докато не стане ясно какво се случва с клуба. Ако го направим, това тотално ще блокира дейността на клуба. Не би било достойно. Продължаваме да си изпълняваме задълженията до момента, в който някой не ни каже, че не сме необходими.

На историята на този клуб не отива такова подмятане на акции и цялата тази суматоха, която наблюдавах преди малко пред Министерски съвет. Последните няколко дни не съм разговарял с г-н Божков. Разговарях с него 3 пъти още когато бях оторизиран от своеобразния оперативен щаб, който бяхме сформирали тук.

Аз се опитах да го убедя, колкото ми е по силите, че най-добрият вариант за Левски би бил той да се раздели с акциите, избирайки преносител - емблематично име от историята на Левски, ветеран или да ги върне в клуба, защото има и в Търговския закон такава опция. Той е решил друго.

Колев алармира, че от три месеца футболистите не са получавали възнаграждения и имат основание да разтрогнат договорите си. Заплатите трябва да бъдат платени до 20 май.

"Това обаче не се случва от днес за утре. Има си регулации от ФИФА, има си и клаузи в договорите, които са защитни за клуба. Необходима е нотификация от футболиста или упълномощено от него лице. Когато получим такава нотификация трябва да ни бъде даден точен срок, в който да изплатим това, което му се дължи. След това вече има право да разтрогне по вина на клуба.

Към момента нямам индикации, че подобно нещо може да се случи, но това може да стане във всеки един момент. Все още нищо не се е случило. Независимо от това акциите как са джиросани, докато техният собственик не бъде вписан в книгата на акционерите, нищо не се променя. Възможно е да се спасим, възможно е и да фалираме. Това е търговско дружество. Няма да е първото, нито ще е последното, което е фалирало.

За съжаление – лично смятам, че събитията ни се развиха много бързо. Левски беше почти потънал, когато дойдох тук на работа. На нас ни е важно да изкараме сезона и да влезем в трансферния прозорец. Тогава вече можем да мислим за някаква промяна в стратегията. Ясно е, че по начина, по който бяхме тръгнали, не можем да продължим", каза Колев пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови