От ЦСКА обявиха, че няма да подпишат новия договор за тв правата

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2020 в 10:42 1369 0

От ЦСКА публикуваха много остра позиция по отношение на новия договор за тв правата. В нея те застават на вече изразеното от Левски несъгласие да парафират контракта с Нова телевизия, която държи правата и в момента. "Червените" са категорични, че няма да подпишат, дори това да означава изхвърляне на отбора в по-долна дивизия, каквато възможност законът позволява. Наскоро се проведе между клубовете и БФС, след която вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев каза, че само Левски и ЦСКА не искали да подписват договора, докато останалите 28 били съгласни.

Ето и позицията на ЦСКА, адресирана до БФС:

До: г-н Михаил Касабов - Временно изпълняващ длъжността Президент на БФС

До: Временно изпълняващия Изпълком на БФС

Уважаеми г-н Касабов,

Уважаеми господа,

ПФК ЦСКА СОФИЯ, най-титулуваният и успешен клуб в Република България, Ви призовава да не подписвате новия заробващ 5 годишен договор за телевизионните права.

Ние като клуб, който е един от най-големите данъкоплатци, стриктно спазващ разпоредбите и законите на страната, питаме: „При положение, че остава още една година до изтичането на стария договор, какви обстоятелства и причини налагат спешното подписване на новия контракт?“

ЦСКА като неизменна и важна част от футболния процес, изказваме уважение към телевизията, която предаваше мачовете досега, но Ви уверяваме, че ще сигнализираме всички регулаторни институции у нас и Европа за огромния конфликт на интереси.

И понеже времето е такова, че справедливостта винаги възтържествува, ние отбелязваме и фокусираме вниманието на Вас, футболната общественост и правораздавателните органи за четворен конфликт на интереси в случая, състоящ се в това, че собственикът на телевизията, излъчваща срещите, собственикът на фирмата за правата, собственикът на доминиращия клуб в първенството и член на Изпълкома да бъде един и същ човек, а именно: г-н Кирил Домусчиев.

Управителното тяло на ЦСКА, футболистите и спортно-техническият щаб плюс милионите червени привърженици у нас и по света, категорично няма да подпишат този договор за следващите 5 години, ако ще и силните на деня да наложат изваждането на отбора в по-долна дивизия!

С уважение: УС на ПФК ЦСКА СОФИЯ