Организират нова среща за тв правата след натиска на Левски

OFFNews 05 юли 2020 в 08:05 1559 0

Снимка levski.bg

Заради претенциите на Левски, ПФЛ и БФС събират всички професионални клубове в България на среща, на която ще се обсъжда новият договор за телевизионните права, който трябва да влезе в сила от сезон 2021/22, пише "Тема Спорт".

Срещата ще се състои в края на следващата седмица и е инициирана от президента на БФС - Михаил Касабов, като се очаква на нея да присъстват и вицепрезидентите на централата Емил Костадинов и Атанас Фурнаджиев, както и представители на Изпълкома и "Нова Броудкастинг груп", чиято оферта бе приета на Изпълкома, който се проведе на 25 юни.

Темата стана изключително актуална заради заканите на собственика на Левски - Наско Сираков и недоволството, което той изрази от разпределянето на средствата и ранното подписване на договора.

Сираков заплаши да спре камерите и да не ги допуска до стадиона. Оказа се, че в такава ситуация Левски може да бъде наказан много сериозно. Сираков е имал среща със собственика на Нова Кирил Домусчиев, а от клуба признаха официално, че водят преговори в тази посока.

"Във връзка с повишения интерес, ПФК Левски Ви информира, че започна разговори със заинтересована страна във връзка със справедливото остойностяване на приноса на клуба към телевизионния продукт, свързан с излъчването на мачовете ни от първенството.

Ще информираме "синята общност" за резултатите от тях и следващите стъпки, когато има конкретен резултат", се казва в текст, публикуван на сайта на сините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !