Оливер Кан става шеф в Байерн

OFFNews 30 август 2019 в 19:38 1643 0

Бившият капитан на Байерн Мюнхен Оливер Кан ще се завърне в клуба като член на Борда на директорите следващата година и ще стане изпълнителен директор през 2022, съобщи шампионът на Бундеслигата.

Кан, който има осем шампионски титли с баварския гранд между 1994 и 2008, подписа петгодишен контракт, след като Бордът гласува единодушно в подкрепа на решението на събрание.

Когато договорът на Карл-Хайнц Румениге изтече на 31 декември 2021, Кан ще го наследи като президент и изпълнителен директор. Кан има 82 мача за националния отбор на Германия, с който стана “Играч на турнира” на Световното в Южна Корея и Япония през 2002, триумфира с Шампионската лига с екипа на Байерн през 2001.

“За мен е огромна чест и привилегия да поема президентската роля в Байерн. Бих искал да благодаря на Борда за гласуваното доверие. Дълбоко свързан съм с клуба, който беляза живота ми както в професионален, така и в личен план“, написа Кан в социалните мрежи.

Новината идва, след като клубният президент на баварците Ули Хьонес обяви своето оттегляне от поста.

“Убедени сме, че намерихме в Оливер Кан точния човек за президентския пост в Байерн. Оливер бе важен играч в историята на клуба”, сподели самият Хьонес.

Байерн, който попадна в една група с отборите на Тотнъм, Олимпиакос и Цървена звезда за Шампионска лига, преподписа и с нападателя Роберт Левандовски до 2023.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови