Олимпик Лион взе победата срещу Рома в зрелищен мач

OFFNews 09 март 2017 в 23:57 2711 0

Олимпик Лион победи Рома с 4:2 в първи мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Двата отбора си спретнаха зрелищен спектакъл на стадион "Стад дьо Люмиер".

Първото полувреме започна по мечтан начин за домакините. Защитникът Муктар Диакаби успя да открие резултата в 8-ата минута, след разбъркване в наказателното поле на Рома при центриране от пряк свободен удар на Матийо Валбуена.

В 20-ата минута Мохамед Салах се възползва от грешка на Диакаби и успя да възстанови равенството в мача. Федерико Фасио направи пълен обрат за Рома, след като се възползва от центриране на Даниеле Де Роси в 33-ата минута.

През втората част възпитаниците на треньора Бруно Женезио показаха ново лице и поеха инициативата в двубоя. В 47-ата минута Лион възстанови равенството. Корентен Толисо успя да отбележи, след прекрасна комбинация с Александре Лаказет.

В 74-ата минута се стигна до нов обрат в мача. Резервата Набил Фекир прониза вратата на Алисон Бекер с техничен удар  и Олимпик Лион поведе за втори път в двубоя.

Лаказет оформи крайния резултат в последните минути на мача, след страхотен удар извън наказателното поле и по този начин осигури два гола преднина преди реванша в Италия, който ще се играе на 16 март.

Ето и останалите резултати от късните мачове в Лига Европа:

Селта - Краснодар 2:1

Шалке 04 - Борусия Мьонхенгладбах 1:1

Олимпиакос - Бешикташ 1:1

Гент - Генк 2:5

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!