Официално: Левски прибира 1,705 милиона евро за Обертан

OFFNEWS Последна промяна на 01 февруари 2019 в 07:36 1598 0

Левски е сключил изключително изгодна сделка за продажбата на голямата си звезда Габриел Обертан в турския Ерзурумспор. Лично президентът на клуба от южната ни съседка Хюсеин Юнеш разкри колко е платил за бившия играч на Манчестър Юнайтед, информира Гонг, като се позовава на медиите в южната ни съседка.

В последния ден на трансферния прозорец в Турция, шестима нови играчи позираха с екипа на отбора. Босът разкри, че за тях са платени общо 7.5 млн. евро, като впоследствие направи разбивка и за плащанията за всеки един по отделно. 

За Обертан стана ясно, че е договорена покупката му срещу 1.705 млн. евро. Това прави приблизително 3.5 млн. лв. Отделно в договора има записани и бонуси за представянето му, което може да донесе още повече пари в касата на "сините". 

В Левски вече трябва да са получили 30% от сумата по сделката, което прави около 1 млн. лв. и отгоре. Лично Хюсеин Юнеш обяви, че в договорката с всеки предишен клуб на новите попълнения е присъствала клауза за плащането веднага на една трета от трансфера в брой. 

С признанието на боса на турския клуб се слага край на спекулациите колко ще получи Левски от раздялата с голямата си звезда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови