Общото събрание на ПФК Левски одобри нов Надзорен съвет

OFFNews 17 юли 2020 в 15:25 1908 0

На проведeното днес на стадион "Георги Аспарухов" Общо събрание на акционерите на ПФК Левски беше избран новият Надзорен съвет.

Новите членове на Надзорния съвет бяха предложени и одобрени на Общото събрание на клуба.

В него влизат мажоритарният собственик (51% от акциите) Наско Сираков, баскетболният треньор Константин Папазов (35% от акциите) и представителят на феноветe Петър Ганев. Тримата заменят Георги Попов, Михаил Тодоров и Александър Тумпаров.

"Общо взето, стандартен дневен ред. Преминахме през отчета за 2019 г., както на Управителния съвет, така и годишния финансов отчет на дружеството, одиторския доклад. Един малко по-детайлен анализ на това, което се е случило в ПФК Левски през 2019 г.

Естествено, коментирахме и периода след това. Имам предвид - последните 6 месеца. Акционерите имаха доста въпроси на тази тема. Най-важното е, че беше избран нов Надзорен съвет с членове Наско Сираков, Петър Ганев и Константин Папазов. Другото - акционерите, Общото събрание на акционерите, не освободи досегашния Управителен съвет на Левски, каза изпълнителният директор Павел Колев.

"Въпреки моето заявено желание пред аудиторията, с идеята, че Левски тръгва по някакъв нов път, за мен беше абсолютно излишно и безсмислено да не освобождаваме досегашните членове и на Управителния, и на Надзорния съвет, а и
предишните, но трябваше да се съобразя с волята на акционерите, макар че имах право еднолично да реша този въпрос, но това ще стане на следващото Общо събрание", допълни Наско Сираков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови