Новият Левски с първи голям тест

OFFNews 13 юли 2017 в 12:35 1523 0

Феновете на Левски трябваше да чакат седем години, за да видят как отборът им отстранява противник в евротурнирите. Това най-сетне се случи след успеха над черногорския Сутиеска. Апетитът идва с яденето и всички в "синия" лагер вече жадуват за нов триумф. 

Тази вечер от 21:30 часа Левски и Хайдук Сплит излизат един срещу друг в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. 

За да елиминират стария си познайник, така както направиха категорично през 1999-а година, футболистите на треньора Николай Митов ще трябва да са готови за здрав дуел на малкия стадион "Хърватских витезове".

Няма да бъде никак лесно, тъй като "сините" са нов отбор, който не се е обиграл, а срещу тях имат състав, който една година играе заедно.

Двата клуба си приличат, след като дълги години не печелят на родна сцена, а също така завършиха на трето място в последното първенство.

Съперникът на пръв поглед изглежда по-класен, но се расте с точно такива мачове. Тази вечер от Левски ще получат отговор на въпроса дали прогресират, или за крачка напред във вярната посока ще им е нужно още доста време.

"Сините" заминаха за Сплит с песни в самолета. Остава да се върнат в подобно настроение. Такива са надеждите и на треньора Николай Митов, който на този ден преди четири години си тръгна от "Герена", защото бе уволнен след елиминирането от Иртиш.

Капитанът Митрев отново ще изведе "сините" с капитанската лента, а пред него в защита ще действат Иван Горанов, Димитър Пиргов и Давид Яблонски. Треньорът до последно ще се колебае кого да пусне като десен бек.

Първият вариант е да заложи на представилия се много слабо срещу черногорците Милош Цветкович, а вторият – да върне в отбрана Роман Прохазка.

Перлата в лятната селекция на Левски Жорди Гомес не може да издържи повече от половин час, заради което ще започне мача като резерва. Със сигурност титуляр пък ще бъде другото ново попълнение Нелуц Рошу.

Вероятни състави:

Хайдук: Стипица, Тудор, Нижич, Лопес, Фомичов, Генцоглу, Радошевич, Хамза, Влашич, Футач, Ерцег

Левски: Митрев, Прохазка, Яблонски, Пиргов, Горанов, Рошу, Панайотов, Адениджи, Нар, Вутов, Мапуку

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови