Норич и Астън Вила излизат в исторически мач

OFFNews 13 декември 2016 в 10:52 2454 0

Норич и Астън Вила излизат в исторически мач тази вечер на "Кероу роуд" в двубой от поредния 21-и кръг във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип.

Двата тима не са се срещали във втора дивизия от 1975 година насам. През този сезон те печелят промоция за Висшата лига заедно с Манчестър Юнайтед и заиграват в елита.

По различни причини обаче сега отново са се завърнали във долната дивизия, където нещата не стоят никак розово за тях. Норич върви 9-и с 30 точки, а Астън Вила е 13-и с 28. Лидер е Нюкасъл с 43.

Очакванията са за трудна домакинска победа, тъй като Астън Вила е най-слабият гост през сезона, като е спечелил само веднъж далеч от "Вила парк".

Гледай мача на живо тук

В последните си пет мача Норич е загубил четири пъти от Астън Вила, но взе мача си у дома с 2:0 през миналия сезон във Висшата лига.

За "канарчетата" и мениджърът им Алекс Нийл е жизнено важно да спечелят днес, за да прекъснат негативната си серия. Двубоят ще е особено емоционален за боса на Вила Стив Брус, който е прекарал три години от кариерата си като играч в Норич и има 180 мача. Под негово ръководство Вила заигра стабилно, като загуби само един от последните си девет мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!