Национал подписа със словашки гранд

OFFNews 30 юли 2017 в 18:19 1855 0

Защитникът Васил Божиков подписа договор днес за три години със словашкия гранд Слован (Братислава), обявиха медиите в страната и след това и официалната страница на клуба.

Божиков пристига със свободен трансфер от турския Касъмпаша, където от миналото лято се оказа извън сметките на треньорското ръководство.

За бъдещето на Божиков имаше вариант и в ЦСКА-София, но самият той не е бил възхитен от подобен вариант, тъй като трудно би взел някое от титулярните места в защитата на гранда от Борисовата градина.

Заедно с Божиков при небесносините от Братислава пристига и левият защитник Диамантис Хухумис, който досега е играл за гръцкия Панатинайкос (Атина).

"Много съм щастлив, че подписах договор със Слован. Знам, че идвам в най-големия клуб в Словакия. Искам да допринеса, за да бъде този отбор още по-успешен.

През лятото имах няколко оферти, но Слован ме привлече най-много. Ще работя усилено, така че се надявам бързо да вляза във форма и да заиграя", каза пред официалната страница на Слован 29-годишният футболист, който може да играе и в центъра, и като ляв бранител.

Това че не беше титуляр в турския си отбор, не попречи на Божиков да бъде викан всеки мач в националния състав на нашата страна. Той има 7 мача с националния трикольор, а преди да рита две години за турския Касъмпаша, е играл за Литекс Ловеч, Миньор Перник, Гигант Съединение в Трета лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови