Моуриньо няма копие на Купата на УЕФА

OFFNews 20 май 2017 в 10:26 3036 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо си спомни за първия си европейски триумф в навечерието на финала в Лига Европа на 24 май в Стокхолм, където съперник на "червените дяволи" ще бъде холандският Аякс.

Точно преди 14 години Моуриньо навлиза с гръм и трясък в света на големия футбол като извежда Порто до успеха в несъществуващия вече турнир за Купата на УЕФА. Тогава "драконите" побеждават Селтик с 3:2. Оказва се, че единственият трофей, на който Моуриньо няма копие у дома, е именно Купата на УЕФА.

"Казаха ми, че е сложна за изпълнение. Прекрасен трофей, но твърде голям и тежък. Но иначе имам копия на всичко, което съм имал щастието да спечеля - Шампионска лига, Премиър лийг, Примера дивисион.

Никой не очакваше тогава от нас, че ще спечелим. Имахме млад отбор и треньор без опит в Европа. Добре, че реших да остана още една година, благодаря на Бога, че взех това решение и последва и успеха в Шампионската лига, след което започна моето футболно пътешествие.

Финалът в Шампионската лига беше по-лесен за мен, защото контролирахме ситуацията, докато мачът със Селтик беше истинска лудост - 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, продължения, 3:2. Истинска буря от емоции", спомня си още португалецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews