Меси: Ще напусна Барселона по правилен начин

OFFNews 28 декември 2020 в 13:14 3106 0

Аржентинската мегазвезда на Барселона Лионел Меси не даде конкретен отговор дали напуска клуба след изтичането на договора му през лятото.

В интервю пред La Sexta, цитирано от bTV, шесткратният носител на "Златната топка" говори откровено за проблемите при каталунците и отношенията му с президента Хосеп Мария Бартомеу.

Относно трансфера му в друг клуб той заяви, че няма да реши нищо преди лятото.

"Не преговарям с други клубове и няма да го направя преди лятото. Ако напусна Барселона, искам да го направя по най-добрия начин, за да мога после да се върна и да помагам", каза Меси и добави, че след края на кариерата си се вижда в ролята на спортен директор вместо треньор, но иска да остане във футбола.


През януари са изборите за нов президент на "Барселона". Меси няма, или поне не пожела да назове името на човека, който подкрепя в тази битка.

"Не искам да назовавам имена. Предпочитам човек, който ще върне клуба към основите и мястото, което му отива, а именно да печели. Разочарован съм от Бартомеу, той ме е лъгал прекалено много пъти", добави Меси.

Той споделя също, че се възхищава на много спортисти, като назова сред тях и големия си конкурент за индивидуалните отличия в последните десетина години Кристиано Роналдо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови