Мениджъри на Острова защитават Рууни след пиянския скандал

OFFNEWS 18 ноември 2016 в 13:01 8658 0

Пиянският скандал с капитана на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни продължава да бъде централна тема на Острова.

Футболистът се напи по време на сватбено тържество, което съвпадна с лагера на националния отбор. Това вбеси мениджъра на "червените" дяволи Жозе Моуриньо, който закотви отново нападателя на скамейката.

"Не можем да контролираме на 100 процента играчите и да им забраним да пият алкохол", коментира колегата му от Тотнъм Маурисио Покетино.

"Става въпрос за възрастни мъже, а не за деца. Единствено можем да обясним, че алкохолът променя поведението и е фактор за контузии, които могат да сринат кариерите им. Те трябва да са достатъчно добри професионалисти и да не се поддават на подобен род изкушения", коментира Покетино.

Подобно мнение изрази и колегата му в Ливърпул Юрген Клоп, който беше дори още по-либерален.

"Става ми жал за днешните играчи, които са постоянно под светлината на прожекторите и не могат да се отпуснат и почувстват като човешки същества.

Само искам да припомня, че повечето от легендите, на които се възхищаваме, са пиели и пушели като луди, но това не им е пречело да бъдат добри играчи. В днешно време това е невъзможно", каза Клоп, който прогнозира, че до седмица-две провинението на Рууни ще бъде забравено.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обаче реагира доста остро на пиянския скандал, в който се замеси Уейн Рууни. Французинът, макар почитател на хубавото вино, бе категоричен, че алкохолът може да съсипе кариерата на всеки футболист.

"Не искам да коментирам конкретно Рууни, защото не знам какво точно е станало, но ще говоря по принцип. Алкохолът убива футбола. Аз съм забранил да се пие в нашия клуб, нека и другите го направят", заяви Венгер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!