Марсело - футболният бог, който дори и съдията на Реал - Байерн не успя да засенчи

OFFNews 19 април 2017 в 11:11 2937 0

Един човек беше над всички на терена по време на знаменития четвъртфинал в Мадрид между Реал и Байерн Мюнхен. Някои биха казали, че това е бил унгарския съдия Виктор Касай, който на моменти тънко подпря домакините от Реал за победата с 4:2 след продължения.

Това може и да е така, но няма да е справедливо спрямо бразилското торпедо на Реал Марсело. Статистиката му за този мач е като за три отделни. Марсело сложи в джоба си цялото нападение на Байерн, като създаде осем възможности за гол. Толкова общо имат Ариен Робен, Франк Рибери, Артуро Видал, Чаби Алонсо и Тиаго взети заедно.

Бразилецът отнемаше и топката, раздаваше пасове на съотборниците си, спасяваше вратата, тормозеше по левия фланг клетите баварци, а особено впечатляваща беше асистенцията му за третия гол на Кристиано Роналдо, когато можеше и сам да завърши атаката. Аналазитори отбелязват, че в този мач Марсело е бил като Роберто Карлос, Гарет Бейл, Дейвид Бекъм и Гути едновременно.
Запознатите с качествата на Марсело не са изненадани от представянето му, които го държат вече 10 години в Реал. Бразилецът не е груб, умен е и не е жаден за слава. Той е лидер в класацията по асистенции в Шампионската лига сред защитниците - цели 8.

През 2016 година се появи видео, в което синът на Марсело Енцо взема импровизирано интервю от предшественика му в Реал Роберто Карлос.

"Колко гола си вкарал за Реал?", пита малкият.
"68. Малко или много ти се струват?", отговаря Карлос, а Енцо започва да се чуди. Тук на помощ му идва Марсело - "Татко ти е вкарал само 15".

Такъв си е бразилецът - скромен работник на терена, чийто услуги са високо ценени от Реал Мадрид. В момента се работи по нов петгодишен договор с "белия балет", който ще остави Марсело на "Сантяго Бернабеу" до 2022 година. Самият бразилец пък си е поставил още по-амбициозна цел. Да играе до 2027 година, за да закръгли престоя си на 20 години. Звучи нереално, но така изглеждаше и статистиката му от мача с Байерн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!