Мъри Стоилов: Левски няма притеснение от думата "гостуване"

OFFNews 11 октомври 2022 в 22:29 1725 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Станимир Стоилов

Жереми Петри ще бъде под въпрос до последно за столичното дерби на Левски срещу Славия, заяви старши треньорът Станимир Стоилов преди мача. Десният бек на "сините" напусна двубоя срещу Ботев (Пловдив) на полувремето.

Единственият сигурен отсъстващ за гостуването е Билал Бари, който е дългосрочно контузен.

"Имаме все още някакви болежки. Утре ще знаем какво е състоянието на Петри, а останалите тренират нормално. Надявам се всичко да бъде наред и да излезем в максимален състав", заяви Стоилов и добави, че за този пост Левски разполага още с Абдулахи Шеху и Патрик-Габриел Галчев.

"И миналата година казах, че под ръководството на Загорчич, Славия направи добър отбор с комбинативни футболисти. Стават интересни столични дербита, а за мен е важно да бъдем концентрирани и да играем в стил "Левски". Длъжни сме да играем на високо ниво.

"На почти всички стадиони се чувстваме домакини, освен ако не ги затворят вече за нашите фенове. Билети им вдигат, ограничават ги, остава и да ни забранят да ходим и да ни бият служебно, че да има задоволство, че сме паднали. Спечелим един или два мача и се започват ненужни истерии. Левски играе, за да радва хората!".

Днес бе теглен жребият за Купата на България и Левски се падна срещу Лудогорец (Разград) като гост, ако отстрани Вихрен (Сандански) преди това.

"Първо имаме мач с Вихрен и след това, ако продължим, ще играем с Лудогорец. Това е хегемон през последните 11 години и няма как да бъде лесно, но Левски ще играе футбол. Купата обаче е далеч и сега важен е мачът със Славия.

Тези двубои са предвидени за декември, но според Станимир Стоилов българският футбол трябва да спре преди световното първенство и да продължи след него. Така изглежда календарът в големите първенства.

"Нашето предложение има логика - 11 месеца тренировки и футбол. Нормално е футболистите да почиват един месец. Ако сме нормална европейска държава, всякакви мачове трябва да приключат на 14 ноември", каза още той.

"Измисляме си някакви мачове за Купата, които трябва да чакаме. Ами представете си, че отпаднем? Ние вече сме купили билети за чужденците. Какво правим тогава? Ще има достатъчно време да играем. Мачът на националния отбор е през юни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови