Манчестър Сити постигна голяма си мечта

OFFNews 18 май 2023 в 00:05 2517 0

Манчестър Сити

Снимка Getty Images

"Гражданите" са близо до сбъдване на голямата си мечта

Отборът на Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига след победа с категоричното 4:0 у дома срещу 14-кратния носител на трофея Реал Мадрид. Първата среща преди седмица завърши наравно 1:1 и първанецът в турнира от миналия сезон отпадна, докато английският клуб запази шансове за требъл - титла и купа в Англия и триумф в най-силното международно клубно състезание в света.

Превъзходството на английския шампион през първата част беше огромно. В 13-ата минута Ерлинг Холанд от няколко метра с глава не успя да се разпише, а вратарят Тибо Куртоа с тяло успя да попречи на топката да премине голлинията. Осем минути след това отново Холанд с глава стреля отлично, но Куртоа се разтегна и изи кълбото.

В 23-ата минута Кевин де Бройне изведе Бернардо Силва и и той със силен удар откри резултата в двубоя на "Етихад".

В 35-ата минута далечен шут на Тони Кроос се отби в напречната греда зад вратаря на домакините Едерсон. "Небесносините" до голяма степен решиха изхода от двубоя след ново попадение на Силва, който се разписа с глава при добавка.

Втората част започна значително по-спокойно, а Едерсон спаси удар на Дейвид Алаба в 51-ата минута. Малко повече от 20 минути след това Илкай Гюндоган технично изведе Холанд сам в наказателното поле, но ударът на норвежеца беше отбит от Куртоа.

В 76-ата минута Мануел Аканди стреля с глава след центриране от фаул, а Едер Милитао си вкара автогол в опит да отби топката.

Седем минути преди изтичане на редовното време Едерсон отби опасен шут на Карим Бензема, а крайното 4:0 беше оформено от Хулиан Алварес, който беше изведен на голова позиция от Фил Фоудън.

Отборът на Манчестър Сити, който може да триумфира с титлата в Англия още в края на тази седмица, достигна до общо втори финал в Лигата в клубната си история, след поражението си срещу Челси през 2021 година. Мениджърът на "небесноситите" Пеп Гуардиола има шанс за постигне втори требъл кариерата си, след като триумфира с три купи с Барселона през 2009 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови