Реал Мадрид и Манчестър Сити не се победиха в спектакъл

OFFNews 10 май 2023 в 00:22 1330 0

Реал

Снимка Getty Images

Двата тима оставиха всичко за реванша на 17 май

Отборите на Реал Мадрид и Манчестър Сити завършиха1:1 в първия полуфинал на Шампионската лига. Винисиус Джуниор откри резултата за испанците през първата част, Кевин Де Бройне изравни след почивката. Така двата отбора оставиха развръзката за реванша, който е след седмица в Манчестър.

Реал Мадрид направи много бърза контраатака в третата минута чрез Винисиус отляво, но пасът не стигна до Карим Бензема. След тази ситуация Манчестър Сити наложи силен натиск.

Първият точен удар в мача бе в осмата минута, когато Кевин Де Бройне от английския шампион затрудни Тибо Куртоа. Пет минути по-късно Родри от Манчестър Сити нанесе плътен удар по земя от границата на наказателното поле, като Куртоа успя да изби в корнер. Веднага след това белгийският вратар парира и удар на Ерлинг Холанд.

В 18-ата минута Родриго от испанския гранд направи пробив отдясно и подаде извеждащ пас за Бензема зад защитата, но вратарят Едерсон излезе предвидливо и изпревари носителя на „Златната топка” за миналата година.

В 25-ата минута Родри загуби топката от Винисиус, който центрира остро в наказателното поле на гостите, като в последния момент Рубен Диаш изби топката с шпагат пред непокрития Бензема.

В36-ата минута Реал откри резултата. При много бърза атака, в основата на която беше Едуардо Камавинга, топката стигна до Винисиус, който от границата на наказателното поле с много мощен удар направи безпомощен Едерсон – 1:0. Това бе седмият гол за бразилеца в Шампионската лига през сезона.

В добавеното време на първата част Тони Кроос получи жълт картон за нарушение срещу Илкай Гюндоган.

В 50-ата минута страхотна многоходова атака на Реал завърши с шут на Бензема, който в последния момент бе отклонен в корнер.

Веднага след това Бернардо Силва изведе Де Бройне зад защитата, като ударът на белгиеца бе спасен с една ръка от сънародника му Куртоа, но футболистът на Сити беше в положение на засада преди да нанесе удар.

В 55-ата минута удар на Ерлинг Холанд бе блокиран от Дейвид Алаба с шпагат.

След час игра домакините имаха претенции за дузпа заради ръка на Грийлиш след удар на Феде Валверде, но португалският съдия Артур Диаш прецени, че не е имало умисъл.

В 67-ата минута Манчестър Сити изравни резултата. Голът падна, след като гостите успяха да отнемат топката от испанската защита, Гюндоган даде къс пас на Де Бройне и белгиецът със страхотен удар от границата на наказателното поле направи 1:1.

В 78-ата минута Кроос центрира от пряк свободен удар, а Бензема нанесе хубав удар с глава от малък ъгъл, който бе спасен от Едерсон.

В края на мача Орелиен Чуамени и Начо замениха ветераните на Реал Тони Кроос и Лука Модрич. Марко Асенсио пък се появи на мястото на Родриго. Пеп Гуардиола не направи нито една смяна за тима на Манчестър Сити.

В последната минута на редовното време Чуамени отправи страхотен удар под гредата, а Едерсон извади топката с една ръка в корнер.

Финалът на Шампионската лига е на 10 юни в Истанбул.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови