Манчестър Юнайтед ще има нов мениджър

OFFNews 21 април 2022 в 14:13 1786 0

Нидерландецът Ерик тен Хаг е новият мениджър на Манчестър Юнайтед. Това съобщиха 20-кратните шампиони на Англия на официалния си сайт.

Договорът на специалиста ще бъде до края на юни 2025 година с опция да бъде удължен за още една.

52-годишният Тен Хаг ще заеме поста след края на настоящия сезон, когато приключат ангажиментите му към Аякс.

"През последните четири години в Аякс Ерик се доказа като един от най-вълнуващите и най-успешни треньори в Европа, като налагаше атрактивен и атакуващ футбол и налагаше млади играчи", заяви Джон Мърто, футболен директор на Манчестър Юнайтед.

"За мен е голяма чест да бъда назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед. Изключително развълнуван съм от предстоящото предизвикателство. Познавам историята на този велик клуб и страстта на феновете и съм напълно решен да изградя отбор, способен да постигне успехите, които заслужава. Ще ми бъде трудно да напусна Аякс след тези невероятни години и мога да уверя нашите фенове в моята пълна отдаденост върху успешното завършване на този сезон, преди да премина в Манчестър Юнайтед", заяви Тен Хаг.

Ерик Тен Хаг е начело на Аякс от 2017 година, като спечели две титли и две купи на страната, а тимът е на път да вдигне и още един шампионски трофей този сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews