Лудогорец вече има нужда от подпиране срещу Септември

OFFNews 03 март 2018 в 20:59 4042 0

Все още действащият шампион на България Лудогорец се нуждаеше от съдийска подкрепа, за да надвие 10 от новака Септември в Разград.

Това се случи в мача от 23-ия кръг на Първа лига, спечелен от скъпите чужденци на собственика Кирил Домусчиев едва с 1:0, като голът падна след дискусионна дузпа в добавеното време. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Иван Стоянов срещу Марселиньо.

Тогава топката беше центрирана към бразилеца, защитникът на гостите, който се намираше зад Марселиньо, скочи и игра с глава, като спечели въздушния двубой, но Марселиньо падна на терена. Това се стори достатъчно за рефера Волен Чинков да отсъди 11-метров наказателен удар, реализиран от Клаудиу Кешерю.

След мача футболистите на Септември имаха претенции за отсъждането, но това е глас в пустиня.

“Афектиран съм след мача. Не мисля, че трябва да се помага по такъв начин на Лудогорец. Не смятам, че това е дузпа. На доста хора ни се стори, че не е дузпа. Просто не знам как съдията видя, че това е дузпа.

Старахме се да държим нещата в защита. В нашия отбор няма титуляри и резерви. Играем мач за мач. Надявам се нещата да се получат в следващия кръг”, заяви вратарят на Септември Валентин Галев.

Според треньора на Лудогорец Димитър Димитров - Херо дузпата си е била напълно редовна, но той не спести и критиките си към своите футболисти, които направили куп пропуски преди това.

С тази победа Лудогорец събра 57 точки и има шест повече от втория ЦСКА, който е с мач-по-малко. Трети върви Левски с 46.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови