Лудогорец стартира похода си в Европа

OFFNews 19 септември 2019 в 08:09 1210 0

Снимка ludogorets.com

Лудогорец стартира участието си в групите на Лига Европа тази вечер от 22,00 часа на стадиона в Разград срещу руския гранд ЦСКА Москва.

Останалите съперници на разградчани в същинската фаза на втория по сила европейски клубен турнир са испанския Еспаньол и унгарския Ференцварош.

В Разград са настроени оптимистично преди двубоя, стана ясно на вчерашната официална пресконференция.

"Успяхме да се подготвим добре. Футболистите са настроени оптимистично. Знаете, че тимът е редовен участник в групите на Шампионската лига и Лига Европа. Момчетата обичат точно такива мачове. Доколко двубоят с ЦСКА Москва е по-различен от останалите - емоцията в груповата фаза е огромна. Стадионът ще бъде пълен.

Престижно е за всеки един от нас да играе пред пълни трибуни. В такива мачове трябва да играем като един юмрук. Новите футболисти чувстват помощта на всички и максимално бързо се адаптират към обстановката", каза временният наставник на "орлите" Станислав Генчев.

Треньорът на руснаците Виктор Гончаренко се изказа ласкаво доста за Лудогорец преди мача.

"Лудогорец разполага с дълбок състав. На всяка позиция има по двама равностойни играчи. Лудогорец не е от отборите, които се затварят и бранят през целия мач и разчитат на една-две ситуации, в които да вкарат. Те са отбор, който обича да владее топката. Мисля, че ще се получи хубав мач", каза Гончаренко.

Лудогорец участва за трети път в групите на Лига Европа. Разградчани имат положителен баланс в изиграните 18 мача, като са записали 7 победи, 8 равенства и три загуби. Две от пораженията са домакински - 1:2 от Истанбул ББ и 2:3 от Байер Леверкузен. Головата разлика пък е 23:14. От трите си участия Лудогорец не успя да вземе победа единствено през миналия сезон, когато постигна едва четири равенство. Лудогорец за първи път в историята си играе с руски тим в евротурнирите. За последно ЦСКА Москва игра срещу български съперник през 2005 година, когато победи Левски с 2:1 в двубой от турнира за Купата на УЕФА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови