Лудогорец срещу Копенхаген в Лига Европа

OFFNEWS 12 декември 2016 в 14:17 11580 1

Българският шампион Лудогорец ще играе с датския Копенхаген в 1/16-финалите на турнира Лига Европа, определи тегленият в Нион жребий.

"Орлите" бяха в урната на непоставените отбори заедно с другите три трети отбора в групите на ШЛ с по-слаби показатели, както и с 12-те отбора, завършили на второ място в групите на Лига Европа.

Изтегленият съперник изглежда на пръв поглед приемлив, но името му не предизвика усмивки в лагера на "орлите", тъй като срещу представителите на скандинавската школа се играе традиционно трудно.

Копенхаген участва в груповата фаза на ШЛ както Лудогорец. Тимът от Дания записа две победи, три равенства и една загуба и с девет точка и голова разлика - 7:2 се класира на трето място в групата.

Мачовете от 1/16-финалите на Лига Европа ще се изиграят на 16 и 23 февруари. Поставените отбори във всяка от двойките ще са домакини в реванша.

"Имаме нашите шансове. Преди мача са 50 на 50. Мечтите ни са големи. Имаме сили да ги преодолеем", коментира капитанът Светослав Дяков.

"Жребият е жребий. Ще проведем добра подготовка. Какво ще стане, ще се види след мачовете. Това е скандинавски футбол. Не съм запознат с пълните им възможности. Но са силен отбор, щом са спечелили девет точки в Шампионската лига. Имаме желание и амбиция", коментира треньорът Георги Дерменджиев.

"Шансове има винаги. Лично на мен ми се искаше някой отбор от по-голям град като Рома, Фиорентина и дори едно Фенербахче", коментира вратарят Владислав Стоянов.

Пълен жребий:

Апоел Никозия - Атлетик Билбао

Легия Варшава - Аякс

Андерлехт - Зенит Санкт Петербург

Астра Гюргево - Генк

Манчестър Юнайтед - Сент Етиен

Виляреал - Рома

Лудогорец - Копенхаген

Олимпиакос - Османлъспор

Борусия М - Фиорентина

АЗ Алкмаар - Лион

Апоел Беер Шева - Бешикташ

ПАОК - Шалке 04

Ростов - Спарта Прага

Гент - Тотнъм

Селта - Шахтьор Донецк

Краснодар - Фенербахче

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови