Лудогорец се откъсна още повече на върха

OFFNews 02 декември 2021 в 17:04 1611 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец разгроми Арда с 4:1, като можеше да вкара и още попадения и две ситуации им бяха отменени с ВАР. Два гола за успеха кипърският таран Пиерос Сотириу, който вече има 9 гола от началото на сезона.

С днешната си победа разградчани имат вече 10 точки преднина в класирането пред ЦСКА и Черно море. Столичани, които имат 29, могат да съкратят пасива по-късно днес, ако победят съгражданите си от Локомотив.

Ултра-резултатно първо полувреме предложиха двата отбора, като първото и третото попадение в мача бяха доста интересни от гледна точка познанията на професионални футболисти за позициониране.

Все пак спектакълът започна с пропуск на Спас Делев от Арда, който получи топката от защитника на домакините Шакил Пинас. Делев си поведе веднъж топката, можеше още да приближи, но стреля извън наказателното поле и не успя да вкара.

В 8-ата минута Джордан Икоко откри резултата след пробив от дясно. Той влезе в наказателното поле след подаване на Чибота, вратарят на Арда Иван Караджов не се позиционира правилно и десният бек вкара до гредата. В 20-ата минута Чибота отново опита рефлекса на Караджов, който спаси.

Пиерос Сотириу удвои преднината на шампионите в 29-ата минута, разписвайки се с глава след асистенция на Джордан Икоко. Гостите от Кърджали се върнаха в мача седем минути по-късно чрез Спас Делев. Той комбинира с Тонислав Йорданов, който влезе навътре и подаде на Делев.

В 41-ата минута Пиерос Сотириу покачи на 3:1 след контраатака, но и прекалено странно поведение на защитата на Арда и особено на Давид Кики. Последният се дръпна от Сотириу, кипърецът овладя и вкара по диагонала.

В 55-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Чибота копна топката в ръката на Давид Кики. Съдията Владимир Вълков прегледа ситуацията на ВАР-монитора и отсъди непряк свободен удар за Арда. Четири минути по-късно дойде ред и на Десподов да се разпише. Той вкара доста странен, но хубав гол от фаул, почти от аутлинията. Отново вратарят Караджов не реагира по най-добрия начин и топката влезе до далечната греда.

До края на мача имаше още ситуации за шампионите, попадение им беше отменено с ВАР. Накрая Ману излезе сам срещу вратаря, но Клод Гонcалвеш му даде много лош пас, топката остана в краката му и той не успя да нанесе удар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови