Лудогорец се класира за елиминациите в Лига Европа, вижте всички финалисти

OFFNews 13 декември 2019 в 00:11 3208 0

Снимка Facebook: UEFA Europa League

Лудогорец се добра 1/16-финалите на Лига Европа, след като завърши 1:1 с Ференцварош в двубой от Група H на турнира, игран на Стадион "Лудогорец Арена".

Футболистите на треньора Станислав Генчев стояха малко по-добре на терена почти през цялото време, а Джоди Лукоки (24') се разписа през първото полувреме. В добавеното време на срещата обаче гостите вдигнаха оборотите и стигнаха до равенство с гол на Николай Сигневич (90+5').

Така Лудогорец завърши на второ място в групата си успя да се класира за 1/16-финалите на втория по сила турнир в Европа и очаква съперника си в елиминациите. Жребият за следващата фаза на надпреварата ще бъде в понеделник (16 декември) в Нион.

Ето и всички участници в следващата фаза на надпреварата:

Севиля, АПОЕЛ, Малмьо, Копенхаген, Хетафе, Базел, ЛАСК, Спортинг Лисабон, Селтик, Клуж, Арсенал, Айнтрахт Франкфурт, Порто, Рейнджърс, Еспаньол, Лудогорец, Гент, Волфсбург, Истанбул Башакшехир, Рома, Спортинг Брага, Уулвърхямптън, Манчестър Юнайтед и АЗ Алкмаар

Отборите, които завършиха на трето място в групите си от Шампионска лига също се включват в елиминационната фаза Лига Европа. Ето кои са те:

Брюж, Олимпакос, Шахтьор Донецк, Байер Леверкузен, РБ Залцбург, Интер, Бенфика и Аякс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови