Лудогорец излиза в мач за класиране в групите и още няколко милиона евро

OFFNews 02 август 2017 в 10:30 1792 0

Снимка Лудогорец

Лудогорец ще изиграе тази вечер един от най-трудните си мачове във вече богатата европейска история, която за 6 години включва две влизания в Шампионската лига и една в тези на Лига Европа. Тимът приема от 21,30 ч. в Разград коравите израелци от Апоел Беер Шева в реванш от трети квалификационен кръг. Гостите идват с преднина от 2:0 - повече от комфортно за тях.

Ако Лудогорец направи малък подвиг и изхвърли съперника, ще си гарантира ново участие в групи. Тимът ще участва в плейоф за влизане в Шампионска лига, като дори загуба го праща утешително в Лига Европа. Това гарантира минимум 3 милиона евро. При отпадане довечера пък Лудогорец отива на плейоф за Лига Европа.

Разбира се, голямата цел е Шампионската лига, където джакпотът започва от 15 милиона в европейската валута. На карта е заложено и бъдещето на треньора Георги Дерменджиев, който при провал с Апоел може да се прости за втори път с поста. Но това е дребен залог.

Задачата е трудна, тъй като шампионът на Израел показа убийствени контри. Атаката е силата и на Лудогорец. И двете защити обаче са колебливи, което превръща срещата в руска рулетка. Не вкарат ли ранен гол, момчетата на Георги Дерменджиев трябва да се хвърлян ва банк.

Спецът поне разполага с най-доброто и ще пусне състава от първата среща. Гостите имат доста повече проблеми преди мача, като нападателят Нив Зирхан отпадна от сметките, както и бившият талант на Барселона Исаак Куенка. За сметка на това Маор Меликсон и Елианив Барда са възстановени и отпътуваха с отбора. Мохамед Гадир обаче също е с травма и до последно ще е под въпрос за двубоя.

Вероятни състави

ЛУДОГОРЕЦ: Броун, Саша, Моци, Терзиев, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешерю

АПОЕЛ: Хаимов, Битон, Витор, Цедек, Коркут, Енбиндер, Огу, Ради, Нвакаме, Меликсон, Гадир

Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Съдия: Сердар Гюзюбуюк (Холандия)
Начало: 21,30 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови