Левски следи играчи от Примера дивисион

OFFNEWS 28 ноември 2017 в 10:44 1757 0

Отборът на Левски не впечатлява с изявите си тази есен, което предизвиква недоволството на феновете. На "Герена" обаче се стягат за силна пролет и след като се освободиха от няколко ненужни футболисти, вече стягат амбициозна селекция, за да се намесят в сметките на Лудогорец и ЦСКА след подновяването на шампионата в Първа лига.

Мениджърът и координатор на спортно-техническата дейност в Левски Асен Букарев е наблюдавал в събота двубоя от испанската Примера дивисион Бетис - Жирона (2:2). Причината е, че на “сините” са предложени футболисти на каталунския клуб.

Жирона е новак в местния елит. Тимът се намира на десето място в първенството. Съперникът му Бетис, част от играчите на който също са влезли в полезрението на Букарев, е на осма позиция в подреждането.

В неделя мениджърът на Левски заедно с главния скаут на клуба Кирил Вангелов пък бяха и в Португалия. Там те също са гледали футболисти, които попадат в списъка за зимна селекция.

От "Герена" планират да подсилят отбора поне с трима футболисти. Една от основните цели е взимането на десния бек Антон Тинерхолм. Шведът, който стана шампион с Малмъо, в началото на месеца бе в София и води преговори с ръководството на Левски. Той става свободен агент на 1 януари 2018 година и за него няма да се плаща трансферна сума. Тинерхолм още не е дал окончателен отговор дали приема предложената му оферта.

До края на 2017-а Левски има още четири срещи. Три от тях са от Първа лига. Утре тимът гостува на Дунав, на 2 декември приема Пирин, а на 9 декември среща Славия в столично дерби. На 15 декември е и най-важният мач за Делио Роси и възпитаниците му - четвъртфиналът за купата срещу Дунав в Русе. Класирането за полуфиналите и преследването на трофея е задължителна цел пред тима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови