Левски с пети мач без загуба при Мъри

OFFNews 04 декември 2021 в 17:04 2102 0

Снимка Официален сайт на Левски

Левски победи гостуващия Ботев (Пловдив) с 2:0 в дербито от 18-ия кръг на Първа лига. Попаденията отбелязаха Гьоко Зайков в 6-ата и Борислав Цонев в 79-ата минута.

"Сините" вече са в серия от пет мача без загуба, но по-впечатляващото е, че в тези двубои отборът на Станимир Стоилов не е допуснал нито един гол.

Домакините са шести в класирането с 25 точки, а Ботев заема четвъртата позиция с 29 точки.

Левски поведе още в 6-ата минута с първия гол на Гьоко Зайков за клуба. Националът на Северна Македония беше точен с глава, след като засече центриране на Радослав Цонев от пряк свободен удар. Бранителят надскочи Дилан Мертенс и прати топката в далечния ъгъл на Георги Аргилашки.

В 30-ата минута пловдивчани пропуснаха да изравнят. Тодор Неделев отправи силен удар от около 30 метра, но Николай Михайлов плонжира и изби топката преди да влезе в долния ляв ъгъл на вратата.

Левски също пропусна няколко положения през първите 45 минути. Марин Петков на два пъти, Борислав Цонев, Здравко Димитров и Билал Бари пропуснаха да удвоят резултата.

Пет минути след началото на втората част Па Конате от Ботев беше изведен отлично от Маркиньос и сам срещу Михайлов би покрай вратата на Левски.
В 52-ата минута Борислав Цонев стреля неточно от пряк свободен удар.

Здравко Димитров в 63-ата минута завърши бърза контраатака на "сините", но Аргилашки успя да избие топката след неговия удар.

Футболистите на Левски пропуснаха още няколко възможности, но все пак в 79-ата минута стигнаха до втори гол. Негов автор беше Борислав Цонев, който получи отличен пас от Здравко Димитров и със силен удар по земя не остави шансове на Аргилашки за 2:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови