Левски продължи със силните си игри при Мъри, вече е пети в класирането

OFFNews 03 април 2022 в 20:18 2454 0

Снимка Официален сайт на Левски

Левски спечели убедително с 3:0 гостуването си срещу Пирин в двубой от 25-ия кръг в Първа лига, а с два гола се отличи Уелтон.

Столичани, които продължиха силните си игри под ръководството на Станимир Стоилов, започнаха по-активно двубоя и взеха ранна преднина.

Първо Илиян Стефанов стреля слабо с глава и топката беше хваната от Янко Георгиев, а в четвъртата минута силен далечен шут на Уелтон с левия крак се отби в напречната греда и влезе във вратата на "орлетата".

В 11-ата минута Стефанов би неточно след комбинация между Уелтон и Георги Миланов.

Антон Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но топката срещна стената и Николай Михайлов се справи лесно със ситуацията в 23-ата минута, а след точно половин час игра Янко Георгиев отби удар и на Илиян Стефанов.

В последната минута на първата част Левски поведе с 2:0. Илиян Стефанов реализира от въздуха след изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле на домакините.

Левски стартира силно и през второто полувреме и в 47-ата минута Билал Бари беше изведен на стрелкова позиция, но не можа да преодолее Янко Георгиев.

Седем минути по-късно Георги Миланов подаде за Уелтон, който шутира, топката затрудни Ангелов и той я изпусна. Кълбото достигна до Илиян Стефанов, който пропусна да се разпише от добра позиция.

В 71-ата минута резервата Станислав Манолев би по диагонала, но Николай Михайлов нямаше проблеми. В края двубоят беше прекъснат за няколко минути, за да бъде оказана лекарска помощ на запалянко на благоевградчани.

Само 120 секунди по-късно Уелтон отново напредна и стреля силно от границата на наказателното поле, топката рикошира в Стефанов и влезе в мрежата зад Янко Ангелов за трети път.

Левски има 39 точки на пето място в класирането след втория си пореден успех, докато Пирин остава на 11-та позиция под ръководството на треньора Радослав Митревски.

Първенство на България по футбол, срещи от 25-ия кръг на Първа лига:

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив 4:0
Пирин - Левски 0:3

по-късно днес:
Лудогорец - Ботев Пловдив

от събота:
Славия - Арда 1:0
ЦСКА - Берое 1:0

понеделник:
Черно море - Ботев Враца
Локомотив София - Царско село

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика