Левски направи нова грешна стъпка в Първа лига

OFFNews 16 октомври 2022 в 22:57 1242 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Левски

Станимир Стоилов остана недоволен

Столичният гранд Левски завърши наравно 0:0 със Септември и зае четвъртото място в Първа лига. След изиграването на 12 мача "сините" имат 25 точки и изостават с пет от лидера ЦСКА 1948, но имат и два мача по-малко от този тим. Това бе втори пореден мач без победа за 26-кратните шампиони, които в миналия кръг отстъпиха пред Славия с 1:2.

Първото полувреме завърши без голове, въпреки че двата отбора направиха няколко положения за гол. Филип Кръстев пропусна от удобна позиция за Левски на старта, а Илиян Стефанов не успя да уцели вратата при друга удобна ситуация. Уелтън бе най-близо до гол за гостите, но Димитър Шейтанов отрази удара на бразилеца.

Юношата на "сините" Атанас Кабов пък пропусна за Септември, след като Пламен Андреев отрази удара му в средата на полувремето.

Втората част започна с греди на Андриан Краев и Уелтън, а Марин Петков не успя да уцели вратата на домакините от удобна позиция. Левски натисна домакините си в собствената им половина, но така и не вкара гол до края на мача.

С това равенство Септември се изкачи на 13-о място с десет точки.

„Грешна стъпка е, защото не успяхме да отбележим гол. Имахме влизания, но неточни последни подавания и удари. Това са слаби звена при нас, особено последният удар. Видно е, че последните мачове не можем да отбележим повече от гол. Имаме проблем в завършващата фаза. Футболистите се стараха днес, имаше тръпка, но ни липсваше последният удар“, коментира треньорът на Левски Станимир Стоилов.

„От всичко по малко ни липсваше. Всичките ни удари бяха горе. Последните мачове не можем да отбележим повече от гол. На този етап нищо не можем да кажем накъде ще поеме "Левски". Ситуацията е такава, каквато е сега. С малко повече агресия ще излезем от това положение. Като нямаш достатъчно точност, трябва повече агресия и хъс. Нищо друго не може да направим“, завърши наставникът на сините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови