Левски набеляза италиански халф

OFFNews 25 април 2019 в 10:29 1510 0

Италианският халф Диего Фабрини попадна в списъка на желаните от Левски футболисти. Офанзивният полузащитник е част от румънския Ботошани.

28-годишният футболист е изиграл 24 двубоя за първенство, в които е реализирал 5 гола.

Според румънския сайт fa-natik.ro, цитиран от novsport.com, до вчера преминаването му в Динамо Букурещ се е считало за сигурно, но това вече не е така. Причината е, че интерес към него е декларирал и Левски.

Фабрини има договор с Ботошани и за следващия сезон, което означава, че няма как да напусне без трансферна сума.

Професионалната му кариера стартира в Емполи, а в Италия е играл още за Удинезе, Палермо, Сиена и Специя. Известно време се е подвизава и по английските терени, носейки екипите на Уотфорд, Милоул, Бирмингам Сити и Мидълзбро. Преди да премине в Ботошани е играл за испанския Овиедо.

Фабрини е бивш младежки национал на Италия, като има и един мач за мъжката гарнитура. Той дебютира за тима на 15 август 2012 при поражението с 1:2 от Англия - влиза като резерва в последните 6 минути.

Това е вторият италианец, който е попаднал в полезрението на Левски за лятна селекция. В Румъния вече съобщиха, че главният скаут на клуба Богдан Патрашку е наблюдавал на живо изявите на нападателя на Динамо Букурещ Матиа Монтини, който в 16 шампионатни мача е реализирал 9 гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews