Quantcast

Кристиано Джарета: Никой не ме е търсил от Левски

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2019 в 13:47 1165 0

Кристиано Джарета, бивш спортен директор на Новара, Удинезе и Асколи участва днес в кастинг за футболисти в България, които могат да бъдат реализирани в чужбина. Събитието се проведе на изкуственото игрище на стадион „Раковски“ в София. Организатор е DKB Sport Group в партньорство с Академията за индивидуална подготовка при стадион Раковски „Бойко Величков“.

„Най-важни за мен са физическите данни и на това наблягам. На второ място е техниката“, заяви Джарета. Той отрече информацията за разговори с „Левски“, че е канен за спортен директор. „Никой не ме е търсил от „Левски“ и не съм водил никакви разговори“, уточни Кристиано Джарета.

Според него българското първенство е интересно и го следи, защото расте и има потенциал. „Работил съм в различни клубове като спортен директор в Италия. Определено искам и в чужбина да пробия“, каза той.

Целта на днешния кастинг е подбор на млади футболисти, с които DKB Sport Group да работи в дългосрочен план за индивидуално развитие във всяко отношение - спортно-техническо, физическо, психологическо и маркетингово представяне, посочи президентът на компанията Диян Янков.

Освен това някой от талантите да бъде изпратен на проби в Италия, за който Кристиано Джарета види, че има потенциал за трансфер. При по-малките се следят спортно-техническите умения, съвети и консултации за следващи стъпки в развитието. На кастинга присъства още и представителят на „Аталанта“ за България Ивелин Цеков.

Тестовевете са в следните възростови групи U12/13/14/15 и U16/17/18/19. От всички кастинги, отличилите се момчета ще получат възможността да участват във финално събитие през пролетта, на което ще бъдат поканени специалисти от цяла Европа, с които си партнира DKB Sport Group. Следващите кастинги ще бъдат в други градове на България, като датите ще бъдат обявени допълнително.

През 2014 година като директор на Удинезе Джарета привлече при фриуланите Антонио Вутов. Сред откритията на Кристиано като директор са Бруно Фернандеш, Алекс Мерет, Алан и много други, а контактите му с клубовете на Апенините са многобройни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !