Клубовете в Англия искат краен срок за завършване на сезона

OFFNews 16 април 2020 в 08:49 1196 0

Все повече клубове от Висшата лига искат 30 юни да бъде определен като крайния срок за завършване на настоящия сезон от Висшата лига, съобщава Скай Спортс, цитиран от БГНЕС.

Причината е, че на тази дата изтичат договорите на доста играчи, което означава, че отборите няма да мога да разчитат на тях занапред.

Днес ръководството на Лигата и отборите ще проведат поредна среща, на която да обсъдят вариантите за довършване на кампанията в английския елит, като все още всички клубове са на мнение, че трябва да се направи всичко възможно, за да бъдат изиграни оставащите девет кръга от сезона.

Някои обаче считат, че трябва да се определи и крайна дата за тази цел и ако тя не бъде изпълнена, то сезонът трябва да бъде анулиран.

Ако сезонът продължи и през юли, това би било нечестно за отборите, които губят част от играчите си, особено за тези замесени в битката за участие в евротурнирите и борбата за оцеляване. На днешната среща обаче няма да бъде взето крайно решение по въпроса.

“Срещата ще бъде предимно за финансовото оцеляване и за това кога можем да провеждаме мачове. За съжаление, сезонът все още може да бъде анулиран, зависейки от разпоредбите на правителството”, коментира собственик на клуб от Висшата лига пред Скай Спортс.

На среща миналия месец клубовете от Висшата лига единодушно приеха да отпадне правилото, че сезонът трябва да бъде завършен до 1 юни и се съгласиха, че доиграването на мачовете от тази кампания е с абсолютен приоритет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови