Клубовете подписаха споразумението за тв правата

OFFNews Последна промяна на 10 юли 2019 в 18:50 993 0

Българският футболен съюз уведомява спортната общественост, че споразумението за разпределяне на приходите по договора за телевизионни права вече е подписано от всички клубове, представители на Първа професионална лига.

Като следствие от това 14-те клуба в най-кратки срокове ще получат първите траншове по договора, касаещ стартиращия в петък нов състезателен сезон.

"Ръководството на БФС използва случая отново да пожелае успех на участниците в професионалния ни футбол и в европейските турнири.

Вярваме, че с активните си действия съюзът за пореден път потвърди ролята си на обективен и добронамерен партньор на всички свои членове", пише сайтът на футболния съюз. 

Междувременно стана ясно, че Първа лига ще има нов генерален спонсор и ново име от сезон 2019/2020 година.

"Имаме удоволствие да ви поканим в 12:00 часа на 11 юли 2019 г. в Националната футболна база "Бояна" на официалната пресконференция, на която ще бъде обявен новият Генерален спонсор на Първа професионална лига.

Представители на БФС, "Футбол Про Медиа" и бъдещите рекламни партньори ще разкрият детайлите относно новото наименование и идентичност на елитното ниво на професионалния футбол в страната", се казва в обръщението.

Виж още за: