Ивелин Попов беше обявен за номер 1 на Кубан за всички времена

OFFNews 29 януари 2017 в 09:14 2537 0

Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов бе провъзгласен от sports.ru за най-добрия футболист, играл в Кубан.

Медията публикува класация на 11-те най-добри за краснодарци през XXI век. В нея попадат двама българи - Ивелин Попов и Ивайло Петков. В текста за Попето обаче признанието става още по-голямо.

“Българският халф може да бъде наречен най-силният играч в историята на Кубан и това няма да бъде преувеличение. Попов вкарваше голове за всеки вкус, караше се с треньори, беше лидер на терена и в съблекалнята.

В последния кръг на сезон 2012/2013 заби гол във вратата на Анжи, който подари на краснодарци визи за Лига Европа, а само след няколко месеца голът му срещу Мъдъруел стана първият европейски в историята на Кубан, пише в доводите за сериозното признание за Ивелин.

Ето ги най-добрите 11 на Кубан за XXI век: Александър Беленов, Алексей Козлов, Ивайло Петков, Игор Армаш, Артур Тлисов, Шарл Каборе, Любомир Кантонистов, Станислав Лисенко, Ивелин Попов, Георге Букур, Алексей Герасименко. За най-добър треньор в новия век бе определен Дан Петреску.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови