Испанската лига дава ФИФА на съд заради разширяването на Мондиала

OFFNews 10 януари 2017 в 17:33 3041 0

От Професионалната футболна лига на Испания ще обжалват решението на Световната футболна централа за увеличаване на броя на финалистите на световни първенства на 48 тима. Новината е на "Марка".

Изпълкомът на ФИФА утвърди на свое заседание в Цюрих днес промяната на формата на финалите на световните първенства от 2026 година. Отборите ще са разделени на 16 групи по 3 участника. Напред в елиминациите ще продължават първите два. Така шампионът ще изиграе 7 мача - колкото и досега

Според информация на "Марка" от Професионалната футболна лига на Испания ще подадат жалби до съда в Брюксел и до съда в Нион срещу това решение. Президентът на Лигата Хавиер Тебас е съобщил за това и на президента на ФИФА Джани Инфантино!

"Футболната индустрия се поддържа благодарение на клубовете и лигите, а не благодарение на ФИФА", каза Тебас пред "Екип" и атакува президента на ФИФА Джани Инфантино. "Той се държи като Сеп Блатер, който взимаше решенията сам, без да се съобразява с никого.

Инфантино прави политика. За да бъде избран, обеща на повече държави световно първенство. Сега иска да изпълни предизборните си обещания", заяви Тебас. "Лесно му е да разшири световното, без да се плаща на главните герои в него".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови