Игуаин смълча Неапол в дербито

OFFNEWS 02 декември 2017 в 01:55 1688 0

Аржентинският нападател на Ювентус Гонсало Игуаин донесе победата на “Старата госпожа” при гостуването на лидера Наполи в голямото дерби от 15-ия кръг на Серия А. Бившият любимец на “Сан Паоло” смълча трибуните с гол в 12-ата минута, който беше негов 9-и за сезона.

Игуаин беше посрещнат отрицателно от местните фенове, които не могат да му простят, че прие офертата на торинския гранд. Той им отвърна със същото като се зарадва на гола си.

Със здрава защита Ювентус успя да удържи атаките на домакините и така се доближи само на точка от върха в класирането, който все още се заема от Наполи. След мача Игуаин отказа да застане пред камерата на Скай Италия за интервю.

“Каквото имах да казвам, го казах на терена”, е заявил Игуаин пред телевизията, след което се е оттеглил в съблекалнята.

В другия мач от кръга в петък Рома постигна рутинна домакинска победа с 3:1 срещу непретенциозния СПАЛ. "Вълците" получиха числено предимство на терена още в 9-а минута, когато реферът изгони бразилския защитник на СПАЛ Фелипе за задържане на откъсващия се Един Джеко. Ранният червен картон допълнително наклони везните в полза на домакините, които бяха пълни господари на "Олимпико".

Един Джеко откри резултата в 19-а минута, а до почивката пропусна поне още три чисти положения. Кевин Строотман удвои преднината на Рома в 32-а минута с удар отблизо.
Малко след почивката Лоренцо Пелегрини вкара с глава за 3:0 след центриране на Коларов.

В ответната атака гостите стигнаха до почетен гол след отсъдена дузпа. Зад топката застана Федерико Вивиани, който прати топката в мрежата, но реферът нареди дузпата да се пребие. При второто изпълнение вратарят спаси удара на Вивиани, но при добавката последният все пак записа името си сред голмайсторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови