Мама миа! Ювентус разби Удинезе с 6:2

OFFNews 22 октомври 2017 в 21:33 1841 0

Хегемонът на Италия Ювентус през последните шест сезона тропна с крак и демонстрира шампионски дух срещу Удинезе при гостуването от 9-ия кръг на Серия А.

"Бианконерите" спечелиха важното си гостуване с 6:2, а за капак от 26-ата минута играеха с човек по-малко, тъй като Марио Манджукич бе изгонен.

Под проливен дъжд на "Дачия Арена" момчетата на Масимилиано Алегри показа страхотен характер, като напълно заслужено прекъснаха серията си от един месец без победа в шампионата. "Старата госпожа" нямаше победа в първенството от 23 септември, когато разпиля с 4:0 Торино в Дерби дела Моле.

След това стигнаха до 2:2 с Аталанта в Бергамо, въпреки двата гола преднина и пропуснатата дузпа от Пауло Дибала в края, а миналата седмицата отстъпиха с 1:2 от Лацио на "Алианц Стейдиъм", като Дибала отново сбърка от бялата точка в 96-ата минута.

Успехът бе седми за Юве, като доближи звездите на Алегри само на три точки от лидера Наполи и на точка от втория Интер. Грандът от Торино има вече 22 точки, докато Удинезе записа пета загуба в последните си шест двубоя от Серия "А", като остана с шест точки на 14-то място.

Автогол на Самир в 14-ата минута, първият хеттрик на Сами Кедира (20, 59, 87), Даниеле Ругани (52) и Миралем Пянич (90) отбелязаха головете на "бяло-черните", докато Стипе Перица (8) и Данило (48) се разписаха за "фриуланите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови