Храбър Аякс не се даде на Ювентус, Барселона с крехък аванс преди реванша

OFFNews 11 април 2019 в 00:40 1507 0

Отборите на Аякс и Ювентус не излъчиха победител в първия 1/4-финал между двата тима, завършвайки 1-1. Резултатът на "Йохан Кройф Арена" откриха италианците чрез суперзвездата си Кристиано Роналдо в края на първата част. Португалецът засече с глава центриране на Жоао Кансело. 30 секунди след началото на второто полувреме Давид Нерес възстанови равенството.

Домакините, окрилени от подкрепата на своите фенове, започнаха срещата по-вдъхновено и до 18-та минута на три пъти можеха да открият резултата, но и в трите случая Хаким Зиеш не успя да намери мрежата зад Войчех Шчесни. След това отборът на Ювентус се поокопити и започна да поглежда по смело към вратата на амстердамци. В 37-ата минута Ювентус създаде най-добрата си възможност до този момент. Кристиано Роналдо свали топката към Бернадески, който се завъртя и стреля, но сантиметри разделиха "бианконерите" от гол. В края на полувремето центиране на Кансело намери Роналдо, който с глава прати топката зад Онана, давайки преднина на своя отбор.

Футболистите на Аякс започнаха вихрено втората част и се нуждаеха само от 30 секунди, за да изравнят, след като Давид Нерес се възползва от грешка на Кансело. Домакините бяха близо и до пълен обрат, но намеса на Алекс Сандро ги лиши от тази радост. В 83-та минута Ювентус бе на крачка да си тръгне с ценен аванс от Холандия, но ударът на влезлия на полувремето Дъглас Коща се спря в страничната греда.

В другата среща Барселона успя да стигне до гол преднина преди реванша, побеждавайки с минималното 1:0 Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

Двата отбора предложиха много битка, а единственото попадение падна в 12-та минута след като удар на Суарез се отби в Люк Шоу и попадна във вратата на Де Хеа. През първото полувреме и двата отбора бяха активни в търсенето на гол. Футболистите на "червените дяволи" така и не успяха да отправят точен удар по посока на Тер Щеген, а в течение на мача "каталунците" продължаваха да задържат топката и по този начин лимитираха възможностите на своя съперник. Това бе първа победа за Барселона на този стадион и ще чака реванша идната седмица с минимално предимство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови